>>A bundák és szőrme mellények története

A bundák és szőrme mellények története

A bundák a ruházat egyik legrégebbi formáját képezik. A “bunda” kifejezést gyakran használják bárányszőr kabátok, dzsekik vagy öltők megnevezésére.

Az évek elmúlásának ellenére a szőrmekabát mindig a divatban van, a hasznosat a kellemeskel kombinálva, a hideg téli napokon a meleget nyújtva, és mindig a divathoz igazodva. A bundákat szinte luxusruházatnak tekintik.

A szőrme mellényekre nagy igény van mind a hideg évszakban, mind ősszel vagy tavasszal. Függetlenül attól, hogy természetes vagy ökológikus prémekről van szó, sokféle modell létezik, minden stílushoz és preferenciához igazodva.
A múltban a prémes mellényeket a falusi emberek hordták inkább, és bundáknak hívták őket. Ezeket elsősorban azok emberek használták, akik sok időt töltöttek kinn, hidegben, és arra szolgáltak, hogy a test melege a lehető leghosszabb ideig megmaradjon. Abban az időben az emberek saját bárányszőrmellényeket készítettek, a szőrt addig verve, amíg a kívánt eredményt elérték. Manapság a dolgok egy kicsit megváltoztak, és a prémes mellény szerepe meglehetősen megváltozott.

A prémes mellény nemcsak hasznos kiegészítő a hűvös napokon, hanem olyan ruházati kiegészítő is, amely tükrözi a rajta lévő ember esztétikai érzékét. Sok hölgy úgy dönt, hogy ruházatát prémes mellényekkel egészíti ki, függetlenül attól, hogy alkalmi vagy mindennapi ruha.
Alkalmi ruhákhoz a puha és bolyhos szőrme mellényt ajánljuk, elegáns árnyalatú bézs vagy barna színben. Ezek rendkívül könnyen illenek a magassarkú cipőkhöz, és felejthetetlen élményt fognak biztosítani.

Ami az mindennapi ruhákat illeti, a prémes mellények szinte bármilyen ruházathoz könnyen illeszthetőek. A tengerentúli sztárok azt választják, hogy prémes mellényüket rendkívül változatos ruhákkal kombinálják, a mindennapi ruháktól a szövet nadrágokig vagy akár farmerig. A jó rész az, hogy a prémes mellények sokféle színben kaphatóak, és bármilyen ruhához illeszthetőek.
Ha általában a prémes mellények egy színpalettára korlátozódtak, amely meleg színekből és barna, bézs vagy téglaszín árnyalatából áll, az elmúlt években megjelentek a szürke vagy szürke árnyalatú, fémes díszítéssel rendelkező mellények. A szintetikus prémekből készült mellények egyre változatosabb színűek, a barna és a krém természetes árnyalatától a kevésbé gyakori lila vagy kék színig. Megszokottól eltérő mellény viselése azonban sokkal nyilvánvalóbbá teszi, hogy a prém nem természetes.

A természetes vagy szintetikus szőrmekabát elegáns kiegészítő és évente visszatér a divatba. A minőségi prém mellénybe történő befektetés jó, mert olyan ruhadarab, amely nem megy ki a divatból, és bármilyen ruhához könnyen illeszthető. Amellett, hogy meleget tart a hideg napokon, a szőrme különleges tulajdonságot kölcsönöz a viselőnek.
A prémes kabátok és mellények széles választékához keresse fel weboldalunk termékek részlegét, vagy látogasson el hozzánk az egyik romániai üzletünkben.

2019-10-06T22:13:30+03:00